
Valentínske francúzske raňajky
Valentínske francúzske raňajky
Viete prečo majú vraj Francúzi sladký život? No predsa preto, lebo každé ráno začínajú voňavou kávou a sladkými raňajkami. Najčastejšie je to čerstvý maslový croissant alebo chrumkavá bageta rovno od pekára a najlepšie s maslom alebo chutným ovocným džemom. Ak majú viacej času, tak si spravia aj palacinky alebo wafle s chutnou sladkou oblohou. Mňaam, už teraz sa mi zbiehajú slinky.
Ale čo mne najviac zachutilo, sú ich typické toasty na sladko. Niečo na spôsob nášho chleba vo vajíčku, ale v sladkom variante. Robia ich v rôznych obmenách, no základom je toastový chlieb, vajíčko, trošku mlieka a maslo, resp. kokosový olej na opečenie, plus sladká nátierka, najčastejšie nutela alebo ovocný džem a ovocie. Po opečení zvyknú toast ešte dodatočne obaliť v cukre zmiešanom so škoricou. Niekedy to robím aj namiesto dezertu v tvare rolky.
My vám dnes ponúkame našu valentínsku verziu, keďže deň „D“ je už predo dvermi a určite každý z nás premýšľa, ako a čím prekvapiť a potešiť svoju polovičku. Čo tak hneď z rána začať touto chutnou lahôdkou? Úspech máte zaručený!
Suroviny
- toastový chlieb
- 2 vajíčka
- trošku mlieka
- maslo/kokosový olej
- škorica+cukor, resp. škoricový cukor
- nutela/arašidové maslo/džem/iná sladká nátierka
- jahody/maliny/iné ovocie
+ formička na vykrajovanie v tvare srdca
Postup
- Spojíme si po 2 toasty ľubovoľnou sladkou nátierkou, no najlepšie nutelou, resp. arašidovým maslom
- Vyšľaháme 2 vajíčka s troškou mlieka
- Lyžicu masla/kokosového oleja necháme rozpáliť na panvici
- Toasty namočíme do vajíčkovej zmesi a opekáme na rozpálenom masle/kokos. oleji do zlatohneda z každej strany
- Ešte teplé obalíme v cukre zmiešanom so škoricou
- S formičkou si z toastu vykrojíme srdiečko, ktoré ešte dodatočne naplníme ovocím, ľubovoľne ozdobíme a s úsmevom na tvári a láskou v srdci podávame 😉
Prajeme Vám, aby každý deň bol ako ten valentínsky. Plný lásky, úsmevu, samých krásnych chvíľ, a takisto dobrého a chutného jedla 😉 <3
Vaša Janka
Sorry, the comment form is closed at this time.